Geef je interieur een frisse look: tips voor het verven van bakstenen muren

01 Nov 2023

Het toevoegen van een frisse verflaag aan je bakstenen muren kan een drastische verandering brengen in je interieur. Of je nu een vintage, modern, of traditioneel interieur hebt, een opgefriste bakstenen muur kan de look van je ruimte compleet transformeren. Hoe je dat doet? Bijvoorbeeld door je buitenmuur zwart te maken of je bakstenen muren een witte kleur te geven.

Voorbereiding op het verven

Voordat je met het verven begint, is het belangrijk je muur goed te prepareren. Verwijder loszittende stenen, stof en ander vuil dat de verf zou kunnen tegenhouden. Maak de muur grondig schoon met water en laat deze volledig drogen. In de tussentijd kun je de andere delen van de kamer afplakken om te voorkomen dat er verf op spullen terechtkomt die je wilt beschermen.

De juiste verf kiezen

Gebruik altijd verf die speciaal is bedoeld voor bakstenen muren, dit geeft het beste resultaat. Kies voor een kleur die past bij je interieur en je eigen stijl. Ga bijvoorbeeld voor het avontuur en maak je buitenmuur zwart. Zwart is een kleur die sterk, modern en chic overkomt. Het vereist wel wat moed, maar geeft een dramatisch en stijlvol effect.

Technieken voor het verven

Als de muur klaar is om te verven, neem dan je tijd. Gebruik een goede kwaliteitsroller voor grote vlakken en een kwast voor moeilijk bereikbare plekken. Breng eerst een primer aan op de muur en laat deze drogen voordat je met de daadwerkelijke verflaag begint.

Wit is ook altijd een goede keuze

Als je niet zeker bent van het maken van zo'n sterke stijlverklaring als een zwarte muur, dan kun je ook overwegen om je bakstenen een witte kleur te geven. Deze kleur geeft de kamer een licht en luchtig gevoel en zorgt voor een frisse en ruime sfeer.

Of je nu kiest voor zwart of wit, het verven van bakstenen muren is een geweldige manier om je interieur een nieuwe look te geven. Neem de tijd, bereid je goed voor en geniet van het resultaat!