Geef je gemetselde muur een frisse look met deze handige tips!

01 Nov 2023

Je woont al jaren in een prachtig huis met een karakteristieke muur van stenen. Maar de laatste tijd betrapt je jezelf steeds vaker op de gedachte: "Zou ik die stenen muur niet eens een opfrisbeurt moeten geven?" Het antwoord is ja, absoluut! Het opfrissen van je stenen muur zal je woning een moderne uitstraling geven zonder dat de authentiekheid verloren gaat. In deze blog geven we je wat handige tips om dit te doen!

Pak je gereedschappen bij elkaar

Alvorens je begint met het opfrissen van je muur, is het belangrijk om je gereedschappen bij elkaar te verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan een staalborstel, een hogedrukreiniger, verfrollers, kwasten, en natuurlijk de verf. Welke verf je kiest, hangt af van of je een gestucte muur gaat schilderen of een cement muur gaat schilderen.

Reinigen en voorbereiden

Nu je gereedschappen verzameld hebt, begin je met het reinigen van de stenen muur. Dit doe je met behulp van een staalborstel en een hogedrukreiniger. Hiermee verwijder je stof, losse deeltjes en eventuele algen. Laat de muur enige tijd drogen voordat je begint met verven.

Gestucte muur schilderen

Voor een gestucte muur schilderen, begin je eerst met een goede grondverf. Deze zorgt ervoor dat de verf beter pakt op de muur en geeft ook een rijke kleur. Breng minimaal twee lagen verf aan voor een perfect resultaat.

Cement muur schilderen

Bij een cement muur schilderen, gebruik je ook grondverf. Echter, om een betere afwerking te krijgen kun je kiezen voor een verf speciaal ontworpen voor cement en beton.

Betonnen gevel verven

Wil je je betonnen gevel verven? Vergeet dan niet om de juiste verf te kiezen, dit kan een verf zijn die speciaal geformuleerd is voor buitengebruik op beton.

Opfrissen van je muur is een makkelijke en betaalbare manier om je huis een nieuwe look te geven. Met deze tips heb je voldoende informatie om aan de slag te gaan. Belangrijk is te kiezen voor goede technieken, de juiste verf en natuurlijk, om plezier te hebben in het proces!